O FLORIDEJI


Odraščala sva v predmestnih, pol-urbanih okoljih, kjer je vsaka hiša imela vrt, na katerega te je mama tik pred kosilom poslala po svež peteršilj, baziliko, solato, paradižnik in kumaro ali bučko. V bolj urbanih središčih je prostora za vrtove vedno manj, primerna zemljišča postajajo domovanja novim stanovanjskim in poslovnim stavbam… kmalu bo več kot 80% svetovnega prebivalstva živelo v mestih! 

florideja team

Tako sva v majhni delavnici v Sežani, kjer izpod spretnih rok oblikovalke Neli Štrukelj nastajajo še oblačila Nelizabeta in I Bag torbe, premišljevala in tuhtala, kako bi vrtove lahko obrnila na glavo ... ali pa vsaj na steno! Iz slovenskega filca in odpadnih cerad, ki bi sicer pristale na smetišču in se nešteto let razkrajale, sva ustvarila praktične žepke, ki se z lahkoto pritrdijo na zid ali ograjo še tako majhnega balkončka, všeč pa jim je vsaka stena, ki jo čez dan vsaj malo poboža sončna svetloba. 

Želiva si namreč, da bi vsi, tako tisti, ki vam je že uspelo umoriti kaktus kot tudi tisti, ki iz napol nagnitega avokada uspešno vzgojite rastlino, začutili veselje, ki ga prinese zeleno življenje!

Od trenutka, ko boste začutili željo, da bi v Floridejin žepek presadili prvo rastlinico, do trenutka, ko boste dozorel plod hlastno nesli v usta, zadovoljno srebali zeliščni čaj ali zaljubljeno vonjali razcveten jasmin, vam bo mala in predana Floridejalna ekipa ne samo stala ob strani, ampak - z nasveti pri sami izbiri sistemov in rastlin, s pomočjo pri montaži in vzdrževanju vašega vertikalnega vrtička - tudi aktivno sodelovala z vami! 

Verjameva namreč, da lahko le s povezanostjo in predanostjo poskrbimo za urbano ozelenitev ter kot posamezniki z izboljšanjem mikroklim prispevamo k bolj zdravi makroklimi za vse!

Trdno verjameva, da so kreativnost, inovativnost, trajnostni razvoj in pristen stik tako z ljudmi okoli nas kot z naravo tisti, ki omogočajo prijeten in zdrav obstoj tako človeku kot našemu zeleno-modremu planetu. Tako da: pozelenite - pa ne od zavisti! ;]


MEDIJSKE OBJAVE


TISKANI MEDIJI

 

SPLETNI MEDIJI

              ARTISH.SI

              ARTISH.SI

                     DELO

                     DELO

              TIMES.SI

              TIMES.SI

              CITY MAGAZINE

              CITY MAGAZINE

               PROMPLAC

               PROMPLAC

            DOM IN STIL

            DOM IN STIL

            DELO IN DOM.SI

            DELO IN DOM.SI

            DNEVNIK

            DNEVNIK

            SENIORJI.SI

            SENIORJI.SI

           ARTISH FIRBC

           ARTISH FIRBC

                 tweet

                 tweet

                    FINANCE

                   FINANCE

 

RADIJSKE - TELEVIZIJSKE ODDAJE


neli florideja

Neli Štrukelj, vsestranska oblikovalka oblačil, obutve, torb in denarnic, ki vas, sploh ženski del bodočih zapriseženih ljubiteljev Florideje, mimogrede domiselno obleče in opremi od nog do glave. Svoje široko znanje, izkušnje in kreativne zamisli, ki že uspešno poganjajo njeno blagovno znamko NELIZABETA, je tokrat uporabila pri oblikovanju ter izdelavi stenskih žepkov iz filca. V Ljubljani, kjer po novem tudi živi, pa ustvarjalne moči združi še z enim novopečenim rastlinskim entuziastom!

tilen florideja

Tilen Ule je kar nekaj časa iskal primerno redno zaposlitev, vendar le te, kljub delovni kilometrini na mnogih področjih, nikakor ni našel. Nov izziv je bilo pridobivanjedodatnih znanj in izkušenj v marketingu in prodaji za Nelizabeto, potem pa sta se z Neli odločila preizkusiti še v dokaj novi tržni niši na našem vrtičkarskem zemljevidu – vertikalnih vrtovih, ki jih ustvarjata, šivata in ročno sestavljata v delavnici in studiu v Sežani pod imenom nove blagovne znamke - FLORIDEJA.