FLORIDEJALNO SMUTIRANJE

Floridejalni zmešanci popolnoma različnih karakterjev, videzov in okusov, sestavljeno-zmiksani po enem in istem impro receptu – popoln intuitivni zmiksperiment, ki je misteriozno poniknil po grlih in žrelih še isti dan!

Sestavine: na hitro zamrznjene domače maline in jagode, ribez, špinača in blitva iz domačega vrta, borovnice, ingver, banane, jabolka, več vrst sveže mete, timijan in divja bazilika, kumarice, praženi mandlji, kokos, zeleni, beli in rumeni čaji, rooibos, jogurt in med, pa še par agrumov in led ter oreščki in semenke po želji! Seveda večinoma cukerfraj! ;]

Za podobno enostavno popoldansko samoiniciativno smutiranje poleg zgoraj naštetih in skoraj v celoti memoriziranih sestavin potrebuješ le še falični mešalnik ali dva, visoko posodo ali dve, sodegustatorja ali dva, kozarce, slamice, koktejl dežničke ter obilo domišljija! :]

 

PRVA ZMEŠANKA

Jagode, maline, črni in rdeči ribez, meta, zeleni čaj, jogurt, med, kokos, led.

RDEČ FLORIDEJA SMOOTHIE

Pristavi vodo za zeleni čaj - midva sva uporabila japonski čaj Tamaryokucha - in ga pred smutiranjem ohladi magari z ledom. V visoki posodi zmmmmiksaj vse naštete slastnine v prijetno osvežilno nežno vijolično, količino posameznih sestavin reguliraj z zdravim občutkom sladostrastja! Z jogurtom, medom in kokosom sva škrtarila na vse kriplje.

Namig: če mikser ni kos ledenemu izzivu, kocke zavij v kuhinjsko krpo, s katero udrihaj po pultu, mizi, steni ali drugi trdi površini, dokler ne dobiš gladke zmesi za sneženo kepo! Midva sva pred slastnim smutiranjem na hitro zamrznila še meto & jagodičevje - led sva dodala le za vzorec, da zmešanec ni bil voden.

FLORIDEJALNI SMOOTHIE

Čin čin & NA ZDRAWJE!

Smutira & fotka: Neli
Degustira & besediči: Tilen